Gå til hovedindholdet

Fødevaresikkerhed

Som forbrugere skal vi kunne være trygge ved, at den mad vi køber i butikkerne ikke indeholder skadelige stoffer, som vi bliver syge af. Hverken på kort eller på lang sigt.   Fødevaresikkerheden begynder allerede på marken med den behandling afgrøderne får, og det foder dyrene æder. 

Miljø- og Fødevareministeriet udarbejder og håndhæver regler, som skal give danske forbrugere sikre fødevarer fra jord til bord. Det vil sige, at der er sammenhæng i lovgivningen hele vejen fra landmanden til forbrugerens indkøbskurv.

Jord-til-bord princippet er også videreført inden for det europæiske samarbejde, så det ikke har betydning for fødevaresikkerheden, om landmanden eller producenten er spansk, tysk eller dansk.  

EU-landene samarbejder tæt via EU’s varslingssystem, hvis der konstateres sundhedsskadeligt indhold i fødevarer fra EU eller lande uden for EU.   Fødevareministeriet sørger for, at reglerne kontrolleres både hos producenter, forarbejdningsvirksomheder og forhandlere.

Du kan læse mere om fødevarekontrollen her: 

Læs mere om fødevarekontrollen

Find oplysninger om regler for fødevaresikkerhed og foder på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Find informationer om landbruget på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside

Opdateret 3. oktober 2016

MENU