Gå til hovedindholdet

Kongens Køkkenhave

Vær med i den nye køkkenhave i Kongens Have

Den 26. maj åbnede Miljø- og Fødevareministeriet sammen med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og Tagtomat en køkkenhave i Kongens Have.

Køkkenhaven, der skal inspirere flere til at etablere byhaver, er placeret i æbleplantagen mellem  Rosenborg Slot og Herkules Pavillonen, hvor Christian IV's køkkenhave lå i 1600-tallet.

Vær med
Lokale beboere inviteres til at deltage i pasning og dyrkning af den nye byhave i centrum af København.  

Hver onsdag klokken 15 - 18 sommeren igennem vil der være havedag sammen med en gartner fra Tagtomat. På disse dage er alle velkomne til at deltage i pasning af haven nyde samværet og senere høste de grøntsager, bær og krydderurter, som I er med til at dyrke.

Denne side opdateres løbende, så du kan følge udviklingen i Kongens Køkkenhave.

Stemningsvideo fra åbningen af Kongens Køkkenhave

Direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen åbnede Kongens Køkkenhave

Slotshavechef Niels Mellergaard fortæller om Christian IV's køkkenhave

Stadsarkitekt Tina Saaby om fem grunde til at glædes over Kongens Køkkenhave

Link til Kongens Køkkenhave på Facebook

26 grønne bede

Kongens køkkenhave består af 26 højbede i forskellige størrelser bygget i lærketræ. Lærketræ er fra naturens side imprægneret med garvesyre, så det holder 15 - 20 i direkte kontakt med jorden. Højbedene er  fyldt med økologisk jord, og de store er selvvandende med hver et vandreservoir på 300 liter.

På åbningsdagen den 26. maj blev mere end 50 spiselige afgrøder platet og sået. Ærter, bønner, savoykål, fennikel, squash, timian, morgenfruer, lathyrus, græskar, rødbeder, persille, artiskokker og hindbær er blot nogle af dem.

Workshops for børn

Sideløbende med byhaven  Kongens Køkkenhave afholder Parkmuseerne i løbet af sommeren en række workshops for børn, hvor man kan lave sin egen lille køkkenhave i Kongens Have.

 

Kontakt

For flere oplysninger om Kongens Køkkenhave er du velkommen til at kontakte:

Liv La Cour Belling
Mail: llcb@fvm.dk
tlf: 20 65 05 36

Opdateret 5. juli 2016

MENU