Gå til hovedindholdet

Madspild

Madspild i fødevaresektoren – i hele kæden fra jord til bord – er et problem, vi alle har et ansvar for gøre noget ved. Det er et problem, som ikke bare kan løses ved at ændre nogle regler. Det handler om at ændre vaner og adfærd, og den bevægelse forudsætter mange aktører i samarbejde. 

Fra madspild til måltider for hjemløse

Frivillige kokke, fødevarekyndige og ildsjæle stod sammen mod madspild under dette års Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg. Der blev indsamlet og tilberedt mange tons gode fødevarer, som ellers ville gå til spilde hos festivallernes mange madboder og restauranter.

Retningslinjer for indsamling af ubrugte fødevarer:

  • Anvendelse af de ubrugte fødevarer skal ske til velgørende formål og ikke som kommercielle aktiviteter.
  • De velgørende organisationer skal kunne håndtere maden forsvarligt og dermed påtage sig ansvar for fødevaresikkerheden.
  • Fødevarerne skal under hele processen (indsamling, forarbejdning og udlevering) håndteres forsvarligt, herunder ved korrekt temperatur.

Der vil ikke være særlig offentlig kontrol med indsamling og anvendelse af ubrugt mad, men fødevarerne vil indgå i den ordinære kontrol med virksomheden over bagatelgrænsen samt i forbindelse med fx kampagnekontrol for virksomheder under bagatelgrænsen. 

Genveje

Charter om Madspild:
www.mindremadspild.dk

Andre hjemmesider om madspild:
www.Concito.dk

Stop Spild af Mad

Det Glade Madbud

fødevareBanken

Opdateret 19. maj 2016

MENU