Gå til hovedindholdet

Kulturnat 2016

3000 lagde deres vej forbi Miljø- og Fødevareministeriet på Kulturnatten den 14. oktober.

Børn og voksne prøvede kræfter med quiz om natur og dyrevelfærd og fik testet indholdet af guld i vielsesringen eller nikkel i ørenringene. Mange studerede de flotte fisk fra Øresund, og fangede måske en krabbe. Der var smagsprøver på alt fra buræg og kartoffelsuppe til slik og grillet dåhjort fra Dyrehaven.

Fødevarestyrelsen fortalte om svindel med dyre vine og uhumsk opbevaring af billig slik. Og så var der smagsprøver på lovligt slik.

Naturstyrelsen serverede smagsprøver på grillet dåhjort.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tilberedte og serverede mad af råvarer, der ofte går til spilde. Sammen med kok Katrine Klinken og kok Francis Cardenau (billedet th.)

Det Dyreetiske Råd testede gæsternes smagsløg. Kan man smage forskel på æg fra økologiske høns og æg fra burhøns?

Der var gode chancer for at fange en krabbe i bassinet hos Styrelsen for Vand og Naturforvaltning.

Miljøstyrelsen demonstrerede, hvor vi kan blive bedre til at genanvende og plast og andre materialer. I baggrunden en dyne af genbrugsplast.

Hos Naturerhvervsstyrelsen var der mulighed for at lære om kornsorterne og male sit eget mel. 

Denne unge mand bestod naturquiz'en med 100% korrekte svar.

Her var en chance for at vide noget mere om parfumer og kosmetik.

Man kunne lære om forskellige kartoffelsorter og smage varm kartoffelsuppe.

Mange benyttede sig af muligheden for at stege pandekager over bål på stenbroen.

Opdateret 18. maj 2017

MENU