Gå til hovedindholdet

Nordisk Ministerråd

I 2015 havde Danmark i samarbejde med Grønland og Færøerne formandskabet for Nordisk Ministerråd med fokus på vækst, velfærd, værdier og det blå arktis.

Nordisk Ministerråd og Miljø- og Fødevareministeriet
På området for fødevarer, landbrug og fiskeri hedder rådet Nordisk Ministerråd for Fiskeri og Havbrug, Jordbrug, Levnedsmidler og Skovbrug, forkortet MR-FJLS.

Miljø- og Fødevareministeriet deltager løbende i det nordiske samarbejde i en række embedsmandkomiteer dog sådan, at ansvaret for fiskeri og havbrug varetages af Færøerne i samarbejde med Grønland og Danmark.

Udover at Miljø- og Fødevareministeriet i samarbejde med vores søsterministerier i Grønland og Færøerne i 2015 har formandskabet for arbejdet i en række embedsmandkomiteer, afholder vi nogle særlige arrangementer og aktiviter, herunder:

  • En international konference om antibiotikaresistens. Konferencen var arrangeret i samarbejde med Sundhedsministeriet og blev afholdt i juni måned.
  • Kortlægning af havbundens biodiversitet og sårbarhed i Arktis og Nordatlanten. Opgaven varetages af Grønland.
  • Vækst i blå bioøkonomi i Nordøst-Atlanten og Arktis. Opgaven varetages af Færøerne.
  • Branding af ny nordisk mad, herunder Food Festival i Aarhus i september. Denne opgave ligger hos FOOD, der er et offentligt-privat samarbejde med deltagelse af blandt andre Miljø- og Fødevareministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet.

Kontakt

Statskonsulent
Mogens Kjørup
mokj@mfvm.dk
tlf. 22 20 17 31

Opdateret 4. januar 2017

MENU