Gå til hovedindholdet

Blåmuslinger og friskbælgede ærter hittede

I alt 2200 festivalgæster og 90 kulinariske vejledere og frivillige kokkererede i FoodJam på dette års Roskilde festival. Der blev vasket, tilberedt og spist omkring 140 kg blåmuslinger, 330 kg fisk, 300 kg jordbær og mere end 1.000 æg i Madkulturens FoodJam-telt. Her vendte festivalgæsterne midlertidigt ryggen til medbragt rugbrød og dåseleverpostej for at jonglere med friske øko-grøntsager og frisk kuller, rødspætte og kulmule til et dejligt hjemmelavet måltid mad.

Publiceret 10. juli 2013

Og selv om mange reagerer med umiddelbar skepsis over selv at skulle svinge kniv og køkkengryder oven på et par øl eller tre, så er jubel og glæde, når først den hjemmelavede fish’n’chips kommer på gaflen med en klat hjemmerørt remoulade.
26-årige Tanya er kulinarisk vejleder i FoodJam og kom med gode råd undervejs til amatør-kokkene. Hun synes især de helt unge, 15-16-årige knægte, der kommer ind for at kokkerere, er sjove at hjælpe.
”For dem er muslinger og fisk helt fremmed, og så står de der og ved ikke, hvad de skal stille op. Lige så stille bliver de trygge ved råvarerne og positivt overraskede. Også over sig selv. Og helt vildt stolte”, fortæller hun.
Og selv om det især er råvarer som ærter, jordbær og gulerødder, der var mest afsætning på, så røg der på en typisk dag også omkring 160 glaskål og mere end 100 hele fennikel.


MENU