Gå til hovedindholdet

Danmark og Sydafrika styrker samarbejdet om vandteknologi

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er enig med sin sydafrikanske kollega om femårig samarbejdsaftale.

Publiceret 2. november 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er sammen med H.K.H. Kronprins Frederik og erhvervs- og vækstminister i øjeblikket på eksportfremstød i Sydafrika.
 
Et af målene med turen har været at indgå en formaliseret aftale mellem Danmark og Sydafrika om at styrke samarbejdet om vandsektoren.
 
Det såkaldte Memorandum of Understanding er i dag blevet underskrevet af de to landes miljøministre.
 
- Vi er enige med Sydafrika om at målrette et samarbejde om at udveksle viden og erfaringer indenfor vandteknologi og vandsektoren. Det er en aftale mellem myndighederne, som skal være med til at bane vejen for danske og sydafrikanske virksomheder, siger Eva Kjer Hansen.
 
- Jeg er glad for at kunne underskrive denne aftale mellem de danske og sydafrikanske myndigheder om et samarbejde i vandsektoren. Sydafrika og Danmark har haft et langt samarbejde, og det er glædeligt, at vi nu kan begynde endnu et nyt kapitel i vores samarbejde, siger den sydafrikanske vandminister Ms. Mokonyane.

Vil skabe arbejdspladser og vækst

Aftalen gælder i fem år med mulighed for forlængelse og begge ministre ser gode muligheder i at det underskrevne partnerskab.
 
- Sydafrika efterlyser vækst, jobskabelse og effektiv ressourceudnyttelse. Aftalen er et nødvendigt skridt i den retning, og her kan danske virksomheder levere løsninger. Grundfors har allerede leveret teknologi, der kan give store vandbesparelser – den slags løsninger skal vi have mange flere af, siger Eva Kjer Hansen.
 
- I Sydafrika er vand en knap ressource, og derfor har vi brug for løsninger, der kan give os en bedre udnyttelse af vandressourcerne. Dagens aftale vil skabe rammen for en udveksling af viden og teknologi, der kan hjælpe os med vores udfordringer og skabe arbejdspladser og vækst i begge lande, siger Ms. Mokonyane.
 
Miljø- og Fødevareministeriet har tidligere indgået Memorandum of Understanding med blandt andre Sydkorea og Singapore.


Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jens Fuglsang Edelholt, tlf.: 9135 6996 , e-mail: jefed@mfvm.dk

 

 


MENU