Gå til hovedindholdet

Danmarkspremiere på det nye dyrevelfærdskød

På mandag den 27. marts kl. 9.00 er pressen inviteret til danmarkspremiere på svinekød med det nye statslige dyrevelfærdsmærke.

Publiceret 23. marts 2017

Pressen inviteres til danmarkspremiere på svinekød med det nye statslige dyrevelfærdsmærke Bedre Dyrevelfærd mandag den 27. marts kl. 9.00.

Pressemødet foregår hos svineproducent Michael Nielsen på Tilsbækgaard, Enghaven 5, Uvelse, 3550 Slangerup. Michael Nielsen vil fortælle om, hvorfor han deltager i produktionen af det kommende dyrevelfærdsmærkede svinekød.

Kokken Jesper Koch, kendt fra TV og den populære Restaurant Koch i Aarhus, vil fremtrylle en ret med det nye velfærdssvinekød, som er særligt udviklet til dagen: Velfærdsgrisen i orientalske klær’.      

Landbrug & Fødevarer vil præsentere en dugfrisk markedsanalyse om dyrevelfærd, og der vil være en kort debat om dyrevelfærd med deltagelse af: 

  • Peter Mollerup, formand for Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation 
  • Karen Hækkerup, administrerende direktør Landbrug & Fødevarer
  • Jais Valeur, administrerende direktør Danish Crown,
  • Per Bank, administrerende direktør Dansk Supermarked
  • John Wagner, administrerende direktør De Samvirkende Købmænd 
  • Torsten Buhl, direktør Danske Slagtermestre, Fødevaredanmark

I disken til maj

Produktionen af grisene har været i gang siden november 2016, og kødet med et, to eller tre hjerter vil være at finde i butikken i maj til Kr. Himmelfartsferien.

Dyrevelfærdsmærket er udviklet i samarbejde med en lang række partnere, der alle vil være til stede ved arrangementet.

Tid og sted:

Mandag den 27. marts fra kl. 8.30 til 11.00  

Tilsbækgaard, Enghaven 5, Uvelse, 3550 Slangerup.
Det vil være muligt at tage egne billeder, ligesom der senere på dagen vil være pressebilleder fra arrangementet tilgængelige til frit brug.  

Tilmelding:

Tilmelding er nødvendig af hensyn til besøget i svinestalden, hvor omklædning er nødvendig af hensyn til hygiejnen. Der vil være dragter til formålet. Tilmelding modtages på denne mail: mthor@mfvm.dk.

Program:

08:30: Kaffe og croissanter

09:00: Velkomst ved svineproducent Michael Nielsen og præsentation af Dyrevelfærdsmærket og den første pakke med dyrevelfærdsgris ved miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen

09:15: Debat om dyrevelfærd, mens Jesper Koch laver mad af gris på scenen med hjælp af miljø- og fødevareministeren og Michael Nielsen

09:35: Besøg i svinestalden

10:20: Smagsprøver på svinekød fra hjertebesætninger ved Jesper Koch og interviewmuligheder med såvel minister, interessenter og landmænd.

11:00: Afslutning

Læs mere om det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke her.

Yderligere oplysninger:

Presse- og kommunikationschef Mette Thorn, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 2561 7170, e-mail: mthor@mfvm.dk


MENU