Gå til hovedindholdet

Dansk vandteknologi skal hjælpe tørstige Californien

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er fra den 18.-22. september i USA, hvor ministeren vil fremme danske interesser på vandteknologi, madspild og miljø.

Publiceret 15. september 2017

Dansk vandteknologi skal i fremtiden afhjælpe californisk tørke, hvis det står til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han er i USA fra den 18.- 22. september for at fremme danske interesser på vandteknologi, madspild og miljø.

Ministeren vil på turen underskrive en aftale med Californiens guvernør Jerry Brown på vandområdet. Den skal sikre, at danske myndigheder får mulighed for at præsentere danske erfaringer inden for vandområdet for de californiske myndigheder. Det kan skabe eksportmuligheder for danske virksomheder, når de californiske myndigheder skal til at bruge 52 milliarder kroner på at fremtidssikre Californiens vandforsyninger.

På turen skal ministeren afholde møder med det amerikanske landbrugsministerium, Fødevare- og Lægemiddelstyrelse og Verdensbanken. Derudover skal ministeren tale med virksomhedsledere i USA, herunder Campbell Soup, Tesco, Unilever, Rockefeller Foundation, Kellogg’s, Grundfos og Ikea Foods.

Madspildsdagsordenen er i centrum, når ministeren skal tale i Rockefeller Center i New York i regi af Champions 12.3. Champions 12.3. er en international koalition af politikere, virksomhedsledere, globale ngo’er og organisationer. Koalitionen har til formål at sætte skub på FN’s bæredygtighedsmål, herunder omkring fødevarer og madspild.

Ministeren vil derudover også være med til at promovere regeringsinitiativet Partnering for the Green Global Goals 2030 (P4G), der støtter op omkring FN’s bæredygtighedsmål på vand og sanitære løsninger.

Som et led i fødevaredagsordenen vil ministeren invitere til madklub på den danske ambassade i Washington, hvor danske og amerikanske meningsdannere og beslutningstagere vil være inviteret til at drøfte, hvordan gastronomi og mad kan være med til at skabe bedre forståelse for emner som madspild, fødevaresikkerhed, fødevarediversitet og kostinformation.

I Californien møder ministeren de californiske myndigheder i Sacramento, og her vil ministeren tale ved en vandkonference, der danner rammen for samarbejdsaftalen mellem Danmark og Californien på vandområdet.


Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Ming Ou Lü - +45 2077 0459, minol@mfvm.dk


MENU