Gå til hovedindholdet

Droner kan reducere forbruget af pesticider i landbruget

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mødes den 27. februar 2017 med erhverv og forskningsinstitutioner for at opleve, hvad droner kan bruges til i dansk landbrug. Pressen er velkommen.

Publiceret 24. februar 2017

Droner kan gøre livet lettere for landmænd i Danmark og spare på udgiftskontoen og på pesticider.

Derfor er landbruget en del af den nationale dronestrategi, som den daværende Venstre-regering udarbejdede i september 2016. En dronestrategi som bl.a. vil styrke forsknings- og udviklingsindsatsen inden for droneteknologi.

Senest har Københavns Universitet med støtte fra Miljøstyrelsen udført et forskningsprojekt, som viser, at fotografering med droner fra 50 meters højde kan spotte ukrudt, og dermed give landmanden mulighed for at sprøjte ukrudtet meget præcist.

- I Danmark er landbruget meget åben for ny teknologi og hurtig til at gøre brug af teknologiens muligheder. Det er en vigtig egenskab og noget, som potentielt kan lette hverdagen og mindske brugen af pesticider, som kun skal bruges, når og hvor det er nødvendigt, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Presseinvitation: Oplev, hvad droner kan bruges til i dansk landbrug

Mandag d. 27. februar 2017 mødes Esben Lunde Larsen med repræsentanter fra blandt andet SAGRO og universiteterne for at få indblik i potentialet ved anvendelsen af droner i landbruget.

- Jeg ser frem til at få indblik i de konkrete måder, hvor droner kan bruges til at gøre landbrugets arbejde nemmere og mere effektivt. Flere steder har landmænd allerede taget teknologien i brug, men der er ingen tvivl om, at potentialet er endnu større, siger Esben Lunde Larsen.

Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet.

Tid og sted:

Mandag den 27. februar 2017 fra kl. 14.25 til kl. 16.25

Rådgivningsvirksomheden SAGRO, Birk Centervej 24, 7400 Herning

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 22 13 08 34, e-mail: malek@gmail.com

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen kan kontaktes via pressetelefonen, tlf.: 4189 2507.


MENU