Gå til hovedindholdet

Esben Lunde Larsen klar med millionpulje til kvægavlere

Miljø- og fødevareministeren er klar med en pulje på 110 millioner kroner til danske kvægavlere, som til næste år kan søge om støtte til at modernisere eller bygge nye stalde til deres dyr. Det skal gavne både landmændenes økonomi, dyrevelfærden og mindske udledningen af drivhusgasser

Publiceret 27. februar 2017

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har gode nyheder med til erhvervet, når han mandag går på talerstolen ved årets Kvægkongres i Herning. Til næste år kan kvægavlerne nemlig igen søge tilskud til at renovere eller bygge nye stalde til deres malkekvæg og slagtekalve.

-Fra tidligere år ved vi, at der er mange landmænd med kvæg, som gerne vil renovere eller bygge nye stalde, og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi snart kan give dem en økonomisk håndsrækning. Som minister er jeg glad for at kunne støtte et af vores vigtigste erhverv, samtidig med, at vi har øje for den grønne bundlinje og dyrenes velbefindende, siger Esben Lunde Larsen.

Helt konkret har kvægavlerne tidligere fået tilskud til blandt andet gylleforsuringsanlæg, som mindsker fordampningen af ammoniak fra køernes gylle. Det har også været muligt at søge tilskud til såkaldte klovvaskere, som fjerner bakterier fra køernes klove, og dermed mindske sygdomsrisikoen i besætningen.

Det betaler sig at tænke på miljøet
Landmænd med kvægbesætninger, som ønsker at bygge til, renovere eller opføre helt nye stalde, har tidligere fået dækket op til 20 procent af deres udgifter gennem tilskud, hvis de har opfyldt en række krav.

Hvordan tilskudsmulighederne bliver i 2018 er endnu ikke fastlagt, men miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen forventer stor søgning fra kvægavlerne. Der vil senere komme en udmelding om de nærmere muligheder for tilskud fra puljen, der stammer fra Landdistriksprogrammet.

Da der senest blev givet tilskud til moderniseringer af landets kvægstalde i 2016, var der stor interesse fra erhvervet. Dengang blev der givet positive tilbagemeldinger til ansøgerne for 108 millioner kroner.

Yderligere oplysninger
Pressesekretær Karin Møller-Olsen
Mob 25 38 95 93
kamo@mfvm.dk 

Fuldmægtig Morten Larsen Nonbo
Mob  20 71 46 54
mlnon@mfvm.dk 


MENU