Gå til hovedindholdet

Esben Lunde Larsen sætter laksesæsonen i Skjern Å i gang

Påskedag åbner laksesæsonen i Skjern Å. Miljø- og fødevareministeren markerer fiskeriets begyndelse og kaster linen i vandet. Pressen er velkommen.

Publiceret 15. april 2017

Det er forår, det er ferie, og påskesøndag sidder de fleste danskere samlet med familien over en god frokost. Men for lystfiskerne finder en endnu større begivenhed sted denne dag: Årets laksefiskeri sættes i gang.

Det markeres i Skjern Å søndag d. 16. april kl. 12.00, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kaster linen i vandet.

- Der er igennem en årrække gjort en stor indsats for at skabe gode forhold for laksebestanden i Skjern Å, hvor frivillige lokale ildsjæle har taget stort ansvar i arbejdet. Derfor er der rigtig fine forhold for fiskeriet i dag, og jeg ser meget frem til at give startskuddet for årets laksefiskeri. Og så håber jeg selvfølgelig at få en laks på krogen, men nu må vi se, om heldet er med mig, siger Esben Lunde Larsen.

Stort potentiale i lystfiskeriet

I slutningen af marts var foreninger, kommuner, fiskerierhverv og turismeorganisationer budt med til temadag, hvor der blev sat gang i arbejdet med en ny national lystfiskerstrategi.

En arbejdsgruppe med Jakob Ellemann-Jensen for bordenden skal i slutningen af 2017 komme med anbefalinger, der kan understøtte målsætningen om bedre udnyttelse af naturen, udvikling af potentialet inden for lyst- og fritidsfiskeriet og tiltrækning af flere lystfiskerturister til Danmark.

- Det ligger mig meget på sinde, at endnu flere danskere lægger iPad og smartphone lidt til side og kommer ud i vores smukke natur. Det er en stor rigdom, at vi har så mange vandløb, søer og flotte kystlinjer, og turister rejser langvejs fra for at opleve det. Derfor er jeg glad for, at vi har sat gang i arbejdet med en ny lystfiskerstrategi til gavn for alle, der vil bruge og kende naturen, og som også kan give stor økonomisk gevinst for kommunerne, siger Esben Lunde Larsen.

En analyse af fiskeriet ved Skjern Å har tidligere vist, at lystfiskeriet skaber en lokaløkonomisk omsætning på cirka 14 mio. kroner og en årlig lokal værditilvækst på cirka seks mio. kroner.

Ministeren indvier laksefiskeriet:

Tid: kl. 12.00 – 12.50

Sted: Naturstyrelsens parkeringsplads ved Skjern Å med indkørsel ad grusvej ved Sønderskovvej 10B, 6900 Skjern

Efter at have åbnet årets laksefiskeri ved Skjern Å tager miljø- og fødevareministeren videre til indvielse af Laksens Hus – nyetableret lystfiskerinformation og videnscenter – fra kl. 13-15. Pressen er velkommen.

Tid: Kl. 13.00 – 15.00

Sted: Ånumvej 161B, 6900 Skjern

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 22 13 08 34, e-mail: malek@mfvm.dk

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen kan kontaktes via pressetelefonen, tlf.: 4189 2507.


MENU