Gå til hovedindholdet

Festival vil genbruge ølkander og plastikkrus

En tidlig julegave på knap 1,2 mio. kr. fra Miljø- og Fødevareministeriets pulje for design af plastemballage er på vej til ideer, der skal sørge for, at mere plastemballage genanvendes.

Publiceret 20. december 2016

En række nye ideer, der skal sikre, at mere plastemballage bruges igen, får nu støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets pulje for design af plastemballage. 

World Perfect er blandt dem, der har fået støtte til projektet 'Lukket plastkredsløb på NorthSide', hvor de vil indsamle plastemballage som f.eks.  ølkander og plastikkrus på festivaler i et cirkulært system, så plasten kan bruges på ny til nye ølkander og krus.

WorldPerfekt vurderer, at der gemmer sig et stort potentiale, fordi festivaler ofte er storforbrugere af plastemballage, da gæster på kort tid indtager store mængder mad og drikke.

- Der er selvfølgelig ikke nogen, der har lyst til, at ølkrus og mademballage skal flyde på festivaler. Heldigvis er flere festivaler i Danmark begyndt at vise interesse for affaldssortering, både på selve festivalpladsen og bagved pladsen – og derfor giver det god mening at lave et lukket system skræddersyet til festivaler, hvor der er mulighed for at indsamle store mængder plast og genanvende det på nye events, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Genanvendelsen af plast skal op

Den globale plastproduktion er steget fra 1,7 mio. ton om året i 1950 til 288 mio. ton i 2012. Men genanvendelsen af plast er fortsat lav, og det ressourcespild skal der gøres noget ved. 

- Når plast ikke genanvendes og i stedet sendes til forbrænding, går den energi og de materialer, som er brugt til produktion, tabt. I Danmark har vi allerede godt styr på indsamling af vores affald, men vi kan blive bedre til at genanvende mere af plasten. Det skal puljen for design af plastemballage hjælpe til med – og jeg glæder mig til at se projekterne få luft under vingerne, siger Esben Lunde Larsen. 

Puljen støtter ideer, der har fokus på at designe og udvikle emballage ud af genanvendt plast således, at emballagen på ny kan bruges igen. Der er afsat knap 3 mio. kr. til puljen over de næste to år.

Fakta

Disse 3 projekter har fået støtte gennem Miljø- og Fødevareministeriets pulje for design af plastemballage:

 

  • Herning Kommune i samarbejde med Aage Vestergaard Larsen og Silkeborg Plast A/S har fået 299.750 kr. til projektet 'Cirkulært system til plastemballage fra events '
  • WorldPerfect i samarbejde med NorthSide har fået 473.000 kr. til projektet 'Lukket plastkredsløb på NorthSide'
  • COOP Danmark A/S i samarbejde med Allison A/S og Teknologisk Institut har fået 450.985 kr. til projektet 'Tusindfryd - ren samvittighed - i samvittighedsfuld emballage'

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær i Miljø- og Fødevareminister Jens Fuglsang Edelholt, tlf.: 91 35 69 96, e-mail: jefed@mfvm.fk

Projektleder i Miljøstyrelsen Jord & Affald Frank Jensen, tlf.: 72 54 41 30, e-mail: fje@mst.dk 


MENU