Gå til hovedindholdet

Gastronomisk innovation skal løse verdens fødevareproblemer

Studerende fra hele verden er kommet til Danmark med gode idéer til, hvordan bedre gastronomi kan være med til at løse verdens fødevareproblemer.

Publiceret 21. august 2017

Unge hjerner fra hele verden kommer til at lægge hovederne i blød i tre dage fra den 23.- 25. august 2017 for at komme med gode idéer til, hvordan gastronomi kan hjælpe med at løse nogle af verdens fødevareproblemer.

I alt 29 studerende fra Danmark, Kina, Indien, USA og 11 andre lande vil indgå i en konkurrence på DTU i forbindelse med topmødet World Food Summit – Better Food for More People. Målet er, at de studerende skal udtænke løsninger på, hvordan gastronomi kan være med til at forkorte afstanden mellem forbrugerne og fødevareproduktionen.

”Jeg glæder mig til at se de idéer og løsninger, som de studerende kan komme op med under konkurrencen. Det vil være med til at understøtte og komme med konkrete løsninger over for nogle af verdens fødevareproblematikker,” siger Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister.

De studerende bekymrer sig om fødevaresikkerhed, madspild, fødevarediversitet og viden om mad. Samtidig er det meningen af de studerende aktivt skal bidrage til den debat og de løsninger, som er omdrejningspunktet for World Food Summit.

De studerende vil blive sat sammen i tværdisciplinære grupper og undervejs blive inspireret af førende eksperter inden for rammen af bedre mad til flere mennesker, herunder kok og iværksætter Trine Hahnemann og Lawrence Haddad, administrerende direktør for Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN).
De fire bedste forslag og ophavshaverne til disse bliver præsenteret på topmødet World Food Summit – Better Food for More People på Christiansborg. Her vil et panel bestående af miljø- og fødevareministeren, fødevareeksperter og virksomhedsledere bedømme forslagene og kåre vinderen.

Den 24.-25. august 2017 bliver selve konkurrencen afholdt på DTU Skylab, hvor det vil være muligt for interesserede at kigge forbi.


Yderligere oplysninger:
Fuldmægtig Marie-Louise Frølich Brødsgaard Tlf. +45 2065 8470, mafro@mfvm.dk  
Pressesekretær Ming Ou Lü Tlf. +45 2077 0459, minol@mfvm.dk 


MENU