Gå til hovedindholdet

Global stjerneglans over madtopmøde i København

Centrale fødevareaktører er i København i slutningen af august, hvor miljø- og fødevareministeren er vært for det internationale topmøde World Food Summit – Better Food for More People.

Publiceret 28. juni 2017

For andet år i træk har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen inviteret store, internationale navne, som har afgørende betydning for den mad, vi spiser, til det internationale topmøde World Food Summit – Better Food for More People. Det sker i København den 24.- 25. august.

Topmødet har et globalt sigte, nemlig at forbedre kvaliteten af måltidet og øge forståelsen for mad for derigennem at forbedre sundhed og miljø over hele verden. Det handler om bæredygtig produktion, om at mindske madspild og bruge vores ressourcer bedst muligt.

René Redzepi, stifter af restauranten Noma, deltager i topmødet sammen med danske og internationale kokke, bloggere, eksperter og ledende beslutningstagere fra store, internationale fødevarevirksomheder, herunder Nestlé, McDonalds, Carlsberg, Campbell Soup. Desuden deltager førende universiteter, som Yale og Massachusetts Institute of Technology (MIT) og højtstående politikere og embedsfolk fra bl.a. USA, Kina, Tyskland, Japan og Sydafrika. 

- Vi har længe manglet et internationalt forum, hvor beslutningstagere og meningsdannere på gastronomi- og fødevareområdet kan dele erfaringer og konkretisere effektive løsninger i et globalt perspektiv. World Food Summit – Better Food for More People skal være med til at skubbe på den vigtige dagsorden om mad, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Gastronomi er nøglen

Topmødet sætter fokus på, hvordan gastronomi kan løse globale udfordringer på fødevareområdet og dermed være med til at indfri nogle af FN’s 17 verdensmål for 2030. Der arbejdes målrettet på at finde nye, effektive og konkrete løsninger inden for fire indsatsområder:

1.       Bedre oplysning

2.       Bedre fødevaresikkerhed

3.       Mere diversitet i måltidet

4.       Mindre madspild

Som en af verdens førende fødevarenationer er Danmark et oplagt sted at samles og diskutere, hvordan vi sammen sikrer, at flere mennesker får adgang til bedre mad. Samtidig er topmødet med til at styrke Danmarks unikke position inden for gastronomi og fødevarer. Fødevarebranchen har stor betydning for dansk eksport og branding i udlandet.

- En af nøglerne til at løfte de store udfordringer på fødevareområdet hedder gastronomi. Både politikere, virksomheder, kokke, detailhandel, medier og forbrugere er centrale i forhold til at påvirke udbuddet af sunde varer og bæredygtig produktion. Med øget kendskab til madvarer og øget evne til at indkøbe og tilberede egen mad vil vi modvirke fedme, sygdomme, unødvendigt madspild og skåne klimaet for overproduktion,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Folkelig festival i København

Hele København danner igen i år rammen omkring en stor folkelig festival: Copenhagen Cooking and Food Festival. Miljø- og Fødevareministeriet er partner i festivalen og vil – foruden topmødet – bl.a. stå for et arrangement med interculturel fællesspisning. 

World Food Summit bliver afholdt på Christiansborg. I tilknytning til topmødet er der i samarbejde Bella Center Hospitality Group tilrettelagt fødevareudstillingen Bite Copenhagen. 

Læs mere om World Food Summit 2017 – Better Food for More People her.

For presseakkreditering til World Food Summit 2017 kan du registrere dig her.

 

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Marie Louise Flach de Neergaard, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: +45 6198 8414, e-mail: mlfn@mfvm.dk

Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, +45 9359 7082, e-mail: jolyk@mfvm.dk Pressesekretær Ming Ou Lü, +45 2077 0459, e-mail: minol@mfvm.dk


MENU