Gå til hovedindholdet

Jakob Ellemann-Jensen: Uacceptabelt rod med kontrol af dyretransporter

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kræver en redegørelse af Fødevarestyrelsen for deres manglende opfølgning på kontrol med dyretransporter.

Publiceret 13. juni 2018

I går blev miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen orienteret om, at Fødevarestyrelsen gennem flere år ikke har haft tilstrækkeligt fokus på danske og udenlandske vognmænd, der forbrød sig mod EU-reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark.

Fredag den 6. juli skal Fødevarestyrelsen aflevere en redegørelse til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen om sagen. 

- Fødevarestyrelsen har ikke levet op til sit ansvar. Det er uacceptabelt rod. Der skal ikke herske tvivl om, at vi i Danmark tager dyrevelfærd alvorligt. Jeg har derfor bedt om en udførlig redegørelse fra Fødevarestyrelsen om årsagerne til dette svigt – og hvordan vi sikrer, at det ikke gentager sig. Jeg har desuden bedt Fødevarestyrelsen om at sikre, at der omgående følges op på de sager, hvor der ikke er blevet sanktioneret, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ministeren har i dag orienteret miljø- og fødevareordførerne om sagen. Samtidig har han indkaldt alle ordførerne til møde i ministeriet, hvor Fødevarestyrelsen vil forklare systemet for logbogskontrol, og hvor ordførerne får mulighed for at stille spørgsmål til kontrollen.

 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Ming Ou Lü tlf. 20 77 04 59, e-mail: minol@mfvm.dk


MENU