Gå til hovedindholdet

Kina slår dørene op for danske pølser og pålæg

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Kinas minister for import og eksport har netop underskrevet en aftale, der åbner for eksport af dansk varmebehandlet svinekød til Kina.

Publiceret 3. maj 2017

En voksende kinesisk middelklasse efterspørger i stigende grad fødevarer af høj kvalitet. Og nu kan kinesiske forbrugere se frem til at få mere dansk svinekød i kølediskene.

I dag eksporterer Danmark store mængder frossent svinekød og biprodukter til Kina, men efter mange års forarbejde bliver det nu også muligt at eksportere varmebehandlet svinekød som pølser, pålæg og skinkekød til Kina.

- Det er en stor aftale, som vi i dag har underskrevet i Folkets Store Hal på Den Himmelske Freds Plads. Snart er gode danske spegepølser, røde pølser og skinkekød på vej til Kina, hvilket er vigtigt for både eksportindtægter og arbejdspladser i Danmark. Jeg ved, at fødeerhvervet er meget begejstrede for de nye muligheder, og det er jeg også, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Erhvervet vurderer, at den nye aftale kan være op imod 250 mio. kroner værd om året i eksportindtægter.  

- Det har været en kæmpe opgave for ambassaden, de danske myndigheder og erhvervet at forhandle aftalen på plads. Det har taget over ti år, fordi kineserne vil have fødevaresikkerhed på højeste plan, og de går ned i de mindste detaljer for at sikre den. Det er et kæmpe skulderklap til danske virksomheder, at de lever op til de høje kinesiske krav, siger Esben Lunde Larsen. 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9359 7082, e-mail.: jolyk@mfvm.dk 

Kontorchef Troels Vensild, Fødevarestyrelsen, tlf.:  7227 6708, e-mail: tve@fvst.dk 


MENU