Gå til hovedindholdet

Malou Aamund skal stå i spidsen for millioner til miljøteknologi

Det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram har fået en ny kvinde ved roret. Malou Aamund blev i dag udnævnt som formand for programmet, der støtter projekter inden for miljøteknologi.

Publiceret 18. december 2017

Det er en markant profil fra dansk erhvervsliv, som fremover skal lede bestyrelsen i det Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). MUDP støtter projekter, der fx kan rense vand eller luft, mindske kemikalietrykket, genanvende affald eller på andre måder gavne miljøet.

Den nye formand i spidsen for MUDP er Malou Aamund, som overtager posten efter Pernille Blach Hansen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er glad for at kunne præsentere en formand, som både har store faglige kvaliteter og en stor karriere i toppen af dansk erhvervsliv. 

- Jeg er stolt af, at det er lykkedes at finde en formand i topklasse. Malou Aamund kommer med solide erhvervsøkonomiske, digitale, kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer, som kan fremme bestyrelsesarbejdet i MUDP. Hun har ligesom regeringen store ambitioner om at fremme vækst og arbejdspladser samtidigt med, at vi håndterer ressource- og miljøudfordringer, siger Esben Lunde Larsen.

Malou Aamund er glad for, at hun fik tilbudt formandsposten, og hun glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Hun er bevidst om, at hun og resten af bestyrelsen står med en vigtig opgave i de kommende år.

- Danmark ligger helt i front inden for miljøteknologi, og det er en position, der skal forsvares og udvikles. Jeg glæder mig meget til sammen med den øvrige bestyrelse at være med til at sætte yderligere fokus på det miljøteknologiske område, siger Malou Aamund.

Malou Aamund har en baggrund inden for it-branchen, hvor hun har haft flere ledelsesposter. Den erfaring glæder hun sig til at bruge, når hun nu skal være med i udviklingen af dansk miljøteknologi.

- Jeg kan bidrage med min viden og erfaring fra erhvervslivet, når bestyrelsen skal prioritere fremtidige MUDP-projekter. Jeg ser også digitalisering som vigtigt, når vi skal udvikle de bedste løsninger på danske og globale miljøproblemer, siger Malou Aamund.

MUDP har siden 2008 støttet udvikling og demonstration af ny miljøteknologi, der kan rense vand eller luft, mindske kemikalietrykket, genanvende affald eller på andre måder gavne miljøet.

 

Fakta

- Malou Aamund er direktør i Google Danmark. Hun har tidligere været direktør i Microsoft og IBM. Malou Aamund er uddannet cand.merc. fra Copenhagen Business School og har bl.a. bestyrelseserfaring fra bestyrelsen for DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation, dannet i 2012 med det formål at understøtte Danmark som e-Science nation), bestyrelsen i Bindslev Consulting og Henning Larsen Architects og bestyrelsen i Navico. 

- Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program (MUDP) er et program under Miljø- og Fødevareministeriet, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi. Programmet blev oprettet i 2007 og har siden støttet 434 projekter med i alt 613 mio. kroner. MUDP-projekter skal fremme udvikling og demonstration af bæredygtige teknologiske løsninger, der sikrer effektiv ressourceudnyttelse, håndterer natur- og miljøudfordringer og bidrager til vækst og beskæftigelse.

- En evaluering af MUDP i oktober 2017 viste, at virksomheder, der får tilskud, oplever en øget omsætning. Deltagerne forventer, at 56 % af den øgede omsætning 3 år efter projektafslutning kan afsættes til det globale marked.

 

Yderligere oplysninger:
Søren Bukh Svenningsen, Kontorchef i Miljøstyrelsen – sobsv@mst.dk, tlf.: +45 21 26 21 66

Jens Fuglsang Edelholt, Pressechef i Miljø- og fødevareministeriet - jefed@mfvm.dk, tlf. +45 91 35 69 96 


MENU