Gå til hovedindholdet

Mikroplast i havene kræver handling

De nordiske miljøministre er blevet enige om at sætte fokus på plastaffald og mikroplast i havene.

Publiceret 28. april 2016

Plasticposer, gamle sodavandsflasker og andet plastaffald havner i havene i store mængder, og mikroplast ender i fisk og andre havdyr.

Det er et miljøproblem, som de nordiske landes miljøministre på et møde i denne uge har givet håndslag på at arbejde sammen om.

- Plast i havet er et kæmpe globalt problem uden nemme løsninger, og det kræver internationalt samarbejde. Derfor går vi nu sammen med de andre nordiske lande om at sætte fokus på problemet. Blandt andet vil vi gøre en fælles indsats for at løfte dagsordenen på FN's store miljømøde i maj, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Europa på banen
De nordiske lande vil også arbejde for, at der kommer en stærk europæisk indsats mod plast i havene.

- Det er en del af dagsordenen om cirkulær økonomi, som vi allerede støtter. EU arbejder med en cirkulær økonomi pakke, og vi vil nu skrive et fælles brev fra de nordiske lande til Kommissionen for at understrege, hvor vigtigt det er, at pakken bidrager til at løse plastproblemet. Det betyder ikke, at vi ikke selv skal gøre noget. Vi arbejder aktivt med løsninger her i Danmark, hvor vi blandt andet har støttet forsøg med at rense spildevand for mikroplast, siger Esben Lunde Larsen.

FN's miljømøde UNEA-2 løber af staben i Nairobi, Kanya, d. 23.-27. maj.

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jens Fuglsang Edelholt, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9135 6996, e-mail: jefed@mfvm.dk

Vicedirektør Claus Torp, Miljøstyrelsen, tlf.: 2320 0456, e-mail: ct@mst.dk


MENU