Gå til hovedindholdet

Miljø- og fødevareminister vil skabe verdens vigtigste madtopmøde

I august samles politikere, kokke, eksperter, bloggere og fødevareproducenter fra hele verden til World Food Summit - Better Food for More People i København. Topmødet har et globalt perspektiv om blandt andet at begrænse madspild og øge fødevaresikkerheden gennem gastronomien.

Publiceret 3. april 2017

For andet år i træk inviterer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til internationalt madtopmøde i København.

23.-25 august afholdes ’World Food Summit – Better Food for More People’ og ambitionen er at skabe verdens vigtigste madtopmøde.

- Vi sigter endnu højere i år med ’World Food Summit – Better Food for More People’. Jeg vil gøre topmødet til fødevarernes Davos, hvor beslutningstagere og meningsdannere indenfor mad og gastronomi vil være med. Invitationerne er sendt ud, og deltagerlisten begynder allerede at se interessant ud, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Til selve topmødet vil ca. 120 politikere, kokke, bloggere og fødevarevirksomheder fra hele verden deltage. De skal blandt andet diskutere, hvordan gastronomien kan være med til at begrænse madspild, oplyse bedre, skabe højere fødevaresikkerhed og i det hele taget italesætte den kulinariske diversitet.

I år bliver der også inviteret studerende med, hvor de parallelt med selve topmødet skal komme med bud på  løsninger til de samme problemer, som diskuteres på topmødet.  

Gastro 2025 sat i gang

Topmødet spiller sammen med regeringens Gastro 2025-initiavtiv, som er skrevet ind i regeringsgrundlaget.

Første tiltag i Gastro 2025 løb af stablen i weekenden, hvor miljø- og fødevareministeren havde samlet 30 kokke på restaurant Ti Trin Ned i Fredericia for at komme med input til, hvordan gastronomi kan understøtte en positiv udvikling indenfor en række områder.

- Vi har virkelig dygtige kokke i Danmark, som hiver Michelin stjerner hjem og har gjort Danmark til en kulinarisk destination. Jeg vil gerne bruge kokkenes kompetencer på nye måder og tage dem ud af køkkenerne for at dele ud af deres erfaringer. Det startede jeg med i går, hvor jeg fik mange brugbare ideer, som vil indgå i arbejdet med Gastro 2025, siger Esben Lunde Larsen.

I løbet af foråret og sommeren vil det detaljerede program for ’World Food Summit – Better Food for More People’ med keynote-speakers og arrangementer blive meldt ud.

Læs mere her

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9359 7082, e-mail: jolyk@mfvm.dk


MENU