Gå til hovedindholdet

Miljø- og fødevareministeren lancerer dansk initiativ med anbefalinger til globale madspildsudfordringer i New York

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er i denne uge i New York, hvor han skal lancere dansk initiativ på madspildsudfordringer over for international koalition.

Publiceret 19. september 2017

Forebyggelse af madspild er i centrum, når miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen taler i Rockefeller Fondens hovedkontor i New York den 20. september på et møde om at indfri FN’s bæredygtighedsmål om reduktion af madspild.

På mødet lancerer ministeren ”World Food Summit – Roadmap to 2030”-dokumentet, som indeholder en målsætning om at reducere madspild i husholdningerne med 50 % inden 2030 og anbefalinger til tiltag, der skal sikre dette mål. Dokumentet er udarbejdet på det internationale fødevaretopmøde World Food Summit – Better Food for More People, der blev afholdt i København i august 2017. På mødet vil vigtige nøgleaktører være til stede, herunder Rajiv J. Shah, præsident for Rockefeller Foundation, samt direktører fra Tesco, Kellogg’s og Ikea Food.

Mødet er afholdt af den internationale NGO World Resources Institute og den amerikanske organisation Rockefeller Foundation. World Resources Institute har etableret en international koalition af prominente beslutningstagere og meningsdannere under navnet Champions 12.3. Mødet samler koalitionen af Champions, som skal skubbe til FN’s bæredygtighedsmål om reduktion af madspild og fødevaresikkerhed. Miljø- og fødevareministeren er en af de Champions sammen med Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad, og Michael LaCour, Managing Director, Ikea Food.

 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Ming Ou Lü – telefonnummer: +45 2077 0459, e-mail: minol@mfvm.dk


MENU