Gå til hovedindholdet

Miljø- og fødevareministeren mobiliserer internationale aktører i kampen for at sikre bedre mad til flere mennesker

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mødes den 2. marts med et netværk af danske og internationale nøglepersoner for at diskutere strategi for at mobilisere flere aktører omkring dagsorden om at sikre bedre mad til flere mennesker og adressere verdens fødevareudfordringer.

Publiceret 28. februar 2018

Den 2. marts 2018 mødes miljø- og fødevareministeren med medlemmerne af World Food Summit – Global Strategic Partnership. De skal diskutere en strategi for at mobilisere aktører rundt om i verden for at sikre bedre mad til flere mennesker og understøtte de globale målsætninger i FNs bæredygtighedsmål for 2030 i forhold til udfordringer med fødevarer, sundhed og miljø.

Miljø- og fødevareministeren er den 30.-31. august 2018 vært for fødevaretopmødet World Food Summit - Better Food for More People, hvor politiske beslutningstagere, virksomhedsledere, NGO’er, myndigheder, forskere og gastronomiske frontløbere mødes for at diskutere og beslutte gastronomiske løsninger i forhold til at sikre bedre mad til flere mennesker.

- Med en verdensbefolkning, der bliver større og større, bliver der flere munde at mætte og stigende pres på vores fødevareproduktion. Danmark skal bidrage med vores viden om ernæring, fødevaresikkerhed, kamp mod madspild mm. for at sikre, at flere får ernæringsmæssig god mad, og at vi mindsker madspild, siger Esben Lunde Larsen. 

- Partnerskabet skal engagere danske og internationale nøglepersoner. De skal arbejde for, at World Food Summit – Better Food for More People er og forbliver centrum for en indflydelsesrig, global bevægelse, hvor politikere, virksomheder, forskere og gastronomiske frontløbere finder løsninger på globale udfordringer i forhold til at sikre bedre mad til flere mennesker.


Information:

Læs mere om partnerskabet, topmødet og ”Better Food for More People” bevægelsen: www.bfmp.dk  

Deltag i topmødet ”Better Food for More People”, Bella Center: www.wfs2018.com    

 

Yderligere oplysninger:

Miljø- og Fødevareministeriet:

Kontorchef Marie Louise Flach de Neergaard, +45 6198 8414, e-mail: mlfn@mfvm.dk

Pressesekretær Ming Ou Lü, +45 2077 0459, e-mail: minol@mfvm.dk   


Medlemmer af World Food Summit – Global Strategic Partnership:

Toine Timmermans, Program Manager Circular Economy in Food, Wageningen University & Research Center
Henrik Wegener, Rector, Copenhagen University
Hildreth England, Assistant Director, MIT Open Lab
Carolyn Steel, Architect and Author
Selina Juul, Founder of Stop Wasting Food Movement Denmark 
Craig Hanson, Global Director of Food, Forests and Water, World Resources Institute
Karen Hækkerup, CEO, Danish Agriculture and Food Council 
Mella Frewen, Director General, FoodDrinkEurope
Michiel Kernkamp, CEO, Nestlé Nordic
Michael La Cour, Managing Director, Ikea Food
Kim Rahbek, CEO and Founder, Sticks´n´Sushi
Margarita Forés, Chef
Christopher Koetke, Chairman of the Feed the Planet Committee for World Chefs
Lise Kingo, CEO, UN Global Compact
Peter Kreiner, CEO, Noma Restaurant, Denmark


MENU