Gå til hovedindholdet

Miljø- og fødevareministeren udpeger gastronomisk ekspertteam

19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen udgør et nyt ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Publiceret 13. juni 2017

Verdens øjne hviler på den danske og nordiske madscene. Det har de gjort i en årrække, men det er ikke givet, at det vil fortsætte sådan.

Derfor tager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu det første store skridt i udformningen af regeringens Gastro 2025-udspil. I dag nedsættes et gastronomisk ekspertteam med 19 medlemmer, som skal komme med anbefalinger til regeringen.

- Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større. Det vil regeringen gerne bidrage til. Derfor samler jeg nu 19 profiler i et gastronomisk team, som skal hjælpe med at pege på udfordringer og potentialer, siger Esben Lunde Larsen.   

Det nye team vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.

Formanden for teamet bliver CEO for NOMA Peter Kreiner.

- Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverden lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu. På baggrund heraf, ser jeg frem til at bidrage til udviklingen af Gastro2025-udspillet, siger Peter Kreiner.

Det gastronomiske ekspertteam forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen primo 2018.

Teamet består af:

  • Anja Hartung Sfyrla, Chef for Forretningsudvikling, VisitDenmark
  • Dorthe Petersen, Direktør Meyers Madhus
  • Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
  • Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
  • Lars Haar Jensen, Chefkonsulent Danske Regioner
  • Leif Nielsen, Branchedirektør, Dansk Industri
  • Leif Wilson Laustsen, slagter og Formand for FødevareDanmark
  • Peter Kreiner, CEO Noma (formand)
  • Per Kølster, brygger og Formand for Økologisk Landsforening
  • Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B direktør
  • Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
  • Jesper Vollmer, kok og ejer af RÅ
  • John Gynther, Senior Premium Manager Arla
  • Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
  • Martin Vestergaard Sørensen, Chef de cuisine, HOUNÖ
  • Mette Hvarre Gassner, kok/medejer Restaurant Ti Trin Ned
  • Mette Jasper Gammicchia, Afdelingsleder, L&F
  • Michael Allerup Nielsen, Køkkenchef Bispebjerg Hospital
  • Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken

 

 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 22 13 08 34, e-mail: malek@mfvm.dk 


MENU