Gå til hovedindholdet

Minister: Michelin-stjerneregn placerer Danmark i den gastronomiske top

I dag blev en rekord-regn af røde Michelin-stjerner kastet ud over danske restauranter. Med det har Danmark igen markeret sig som en markant gastronomisk nation. Og står det til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, skal Danmark fortsat være med i den gastronomiske top.

Publiceret 22. februar 2017

Igen i år havde Michelin-inspektørerne været godt rundt i det danske land. Det resulterede i dag i nye Michelin-stjerner til blandt andet Ti Trin Ned i Fredericia, Slotkøkkenet på Dragsholm Slot og en ekstra stjerne til Henne Kirkeby Kro. I alt blev der uddelt 28 stjerner til 24 danske restauranter.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er ikke i tvivl om, at de mange Michelin-stjerner til danske restauranter over hele landet vidner om, at Danmark er en markant gastronomisk nation.

- Først og fremmest tillykke til de restauranter, kokke og tjenere, som i dag har modtaget en eller flere Michelin-stjerner. Det er i høj grad jer, som er med til at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Jeg er glad for, at gastronomiske oplevelser ikke længere udelukkende er et storbyfænomen, men at gastronomien er hele Danmarks kendetegn. Én Michelin-stjerne kan skabe ny vækst og nye muligheder i hele lokalområdet, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Gastronomien skal løfte fødevareinnovationen

Regeringen har som klart mål at styrke udviklingen af dansk gastronomi. Gennem innovation skal gastronomien bruges som løftestang for, at flere danske fødevarer kommer ud i verden, og at flere turister vælger Danmark som den næste turistdestination. Derfor kommer regeringen med et udspil, Gastro 2025, der skal sætte rammerne for udviklingen af dansk gastronomi.

I august afholder ministeren endvidere det internationale fødevaretopmøde Better Food for More People for andet år i træk, hvor der på tværs af professioner og nationaliteter vil være fokus på gastronomien som platform for udviklingen.

- Jeg har et klart mål om, at Danmark skal være gastronomiens hjemland. På årets finanslov støtter vi det danske Kokkelandshold og Bocuse d’Or.  Gastronomien skal bruges som byggesten til at inspirere og iværksætte nye tiltag, så flere mennesker kan få bedre mad. Med det kommende udspil har vi særligt fokus på eksport og branding af dansk gastronomi, siger Esben Lunde Larsen.    

Fakta:

I dag uddelte Guide Michelin i alt 28 stjerner til danske restauranter.

Følgende restauranter fik tre stjerner:

  • Geranium, København

Følgende restauranter fik to stjerner:

  • AOC, København
  • Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby

Følgende restauranter fik én stjerne:

  • Clou, København
  • Era Ora, København
  • Formel B, København
  • Kadeau, København
  • Kiin Kiin, København
  • Kokkeriet, København
  • Kong Hans Kælder, København
  • Marchal, København
  • Relæ, København
  • Restaurant 108, København
  • Studio at the Standard, København
  • Den Røde Cottage, Klampenborg
  • Søllerød Kro, Søllerød
  • Kadeau Bornholm, Aakirkeby
  • Frederiksminde, Præstø
  • Frederikshøj, Aarhus
  • Gastromé, Aarhus
  • Substans, Aarhus
  • Restaurant Domestic, Aarhus
  • Ti Trin Ned, Fredericia
  • Slotkøkkenet, Dragsholm Slot

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 22 13 08 34, e-mail: malek@mfvm.dk 

 

 

 


MENU