Gå til hovedindholdet

Nyt madpartnerskab med globalt sigte

Miljø- og fødevareministeren lancerer nyt partnerskab, der skal bidrage til at løfte den globale dagsorden om at sikre bedre mad til flere mennesker.

Publiceret 25. august 2017

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lancerer nu et nyt partnerskab i tilknytning til World Food Summit – Better Food for More People. Partnerskabet skal engagere danske og internationale nøglepersoner i at sikre, at World Food Summit –Better Food for More People er centrum for en indflydelsesrig, global bevægelse, hvor politikere, virksomheder, forskere og gastronomiske frontløbere finder løsninger på globale udfordringer i forhold til at sikre bedre mad til flere mennesker. Det nye partnerskab skal således også bidrage til, at World Food Summit er verdens vigtigste fødevaretopmøde.

- Jeg har store ambitioner med denne dagsorden om at sikre bedre mad til flere mennesker. Og med det nye partnerskab kan World Food Summit – Better Food for More People nå op på et niveau, hvor endnu flere internationale, indflydelsesrige aktører er med til at løfte den globale dagsorden, siger miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Partnerskabet sammensættes af en række nøglepersoner fra forskningsverden, virksomheder, organisationer og gastronomiske frontløbere. Blandt disse er bl.a. Carolyn Steel, forfatter, Michiel Kernkamp, CEO, Nestlé Nordics, Michael LaCour, Managing Director, Ikea Food, Mella Frewen, Director General, FoodDrinkEurope, Selina Juul, Stifter af Stop Spild af Mad, Hildreth England, MIT Media Lab, Henrik Wegener, Rektor, Københavns Universitet, Toine Timmermans, Program Manager Circular Economy in Food, Wageningen University & Research Center, Kim Rahbek, CEO og stifter af Sticks´n´Sushi, Cees de Jong, CEO, Chr. Hansen, Karen Hækkerup, Administrerende direktør, Landbrug & Fødevarer og Craig Hanson, Global Director of Food, Forests and Water, World Resources Institute.

Der er planer om, at partnerskabet skal mødes en gang om året, og at der herudover vil være skriftlig inddragelse i forhold til arbejdet med World Food Summit og den globale bevægelse.

Miljø-og Fødevareminister Esben Lunde Larsen er den 24.-25. august 2017 vært for World Food Summit – Better Food for More People på Christiansborg, hvor omdrejningspunktet er den globale dagsorden om at sikre bedre mad til flere mennesker.

Som en af verdens førende fødevarenationer, der hvert år giver verden råvarer og madoplevelser i verdensklasse, er Danmark et naturligt sted at samles og diskutere, hvordan vi sammen sikrer, at flere mennesker får adgang til bedre mad.   

Yderligere oplysninger:
Kontorchef Marie Louise Flach de Neergaard, +45 6198 8414, e-mail: mlfn@mfvm.dk

Pressesekretær Ming Ou Lü, +45 2077 0459, e-mail: minol@mfvm.dk 


MENU