Gå til hovedindholdet

Nyt undervisningsmateriale om dyrevelfærd skal gøre børn til bevidste forbrugere

Børn fra 4.-6. klasse får med nyt undervisningsmateriale viden til at træffe oplyste valg ved køledisken. I dag den 11. juni er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og undervisningsminister Merete Riisager gæstelærere på Korsager Skole i Husum.

Publiceret 11. juni 2018

Nye skolebøger og film om dyrevelfærd skal hjælpe skoleelever med at huske på, at koteletten i køledisken engang sad på en levende gris, og at det betyder noget, hvordan den gris levede.

Det nye undervisningsmateriale bliver lanceret i dag den 11. juni på Korsager Skole i Husum ved København. Her vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og undervisningsminister Merete Riisager overtage undervisningen i en 4. klasse, som skal prøve kræfter med materialet.

Idéen bag materialet er, at det skal hjælpe eleverne med at tage stilling til de varer, der kommer i indkøbsvognen og fortælle dem om de dyreliv, der ligger bag.

- Det er vigtigt, at børn bliver bevidste om, at deres valg som forbrugere også har betydning. Det nye materiale giver børnene en viden, der gør, at de kan træffe oplyste valg, når de skal forholde sig til den mad, som de spiser, og at de kan danne deres egen mening. Det gælder uanset, om vi taler om kyllinger eller kvæg, og om vi taler økologi eller konventionel, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Undervisningsminister Merete Riisager er helt enig i, at det er vigtigt område at sætte fokus på.

- Vi træffer hver dag et hav af beslutninger som forbrugere. Derfor er der i høj grad brug for denne type undervisningsmateriale. Det er fagligt funderet med indspark fra både universiteter og interessenter, og jeg er helt sikker på, at det vil hjælpe eleverne til at finde vej mellem kølediskene hen til det valg, der passer til dem, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Indtil videre er der trykt skolebøger til brug for 400 klasser. Udover skolebøgerne er der også lavet en række film med Sebastian Klein, der besøger danske produktionsdyr og ser på, hvordan dyrevelfærden håndteres.

Materialet og filmene kan findes på hjemmesiden dyrevelfærdiskolen.dk. Materialet kan bestilles gratis fra Fødevarestyrelsen.

 

Yderligere oplysninger:

Ming Ou Lü, pressesekretær, minol@mfvm.dk, 2077 0459


MENU