Gå til hovedindholdet

Presseinvitation: Dyrevelfærdskød rammer de danske kølediske

I uge 21 rammer de første pakker med det statslige dyrevelfærdsmærke kølediskene i supermarkederne. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tilbereder og serverer onsdag den 24. maj 2017 koteletter til handlende. Pressen er velkommen.

Publiceret 22. maj 2017

Fra uge 21 kan danskerne købe ind med hjertet og vælge svinekød fra gårde med bedre dyrevelfærd. Det sker, når det nye statslige dyrevelfærdsmærke rammer kølediskene i de danske supermarkeder.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen præsenterer onsdag den 24. maj det statslige dyrevelfærdsmærke og tilbereder og serverer grisekød med tre hjerter for kunderne i Meny på Amager og i Føtex Food i Indre by. 

Til arrangementet vil ministeren desuden løfte sløret for at udvide Dyrevelfærdsmærket til endnu flere produkter. 

Dyrevelfærdsmærket er udviklet i samarbejde med DyreværnsOrganisationernes SamarbejdsOrganisation, Landbrug & Fødevarer, Danish Crown, Dansk Supermarked, De Samvirkende Købmænd og Danske Slagtermestre, Den Danske Dyrlægeforening, Lidl og Aldi.

Tid og sted:

Onsdag den 24. maj fra kl. 11.30 til 12.00.  
Meny, Vermlandsgade 51, 2300 København S.

Onsdag den 24. maj fra kl. 12.15 til 12.45.
Føtex Food, Kristen Bernikows Gade 2, 1105 København K.

Det vil være muligt at tage egne billeder, ligesom der senere vil være pressebilleder fra arrangementet tilgængelige til frit brug. 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 22 13 08 34, e-mail: malek@mfvm.dk


MENU