Gå til hovedindholdet

Presseinvitation: Minister indvier stenrev i Limfjorden

Publiceret 17. marts 2017

Sejl med ud i Limfjorden mandag den 20. marts, når miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) sammen med Lise Bech (DF) indvier stenrevet nordvest for Livø. 

Ministeren deltager i opbygningen og dumper sten i vandet. Opbygningen af stenrevet sker bl.a. med 10.000 kubikmeter granitsten, hvilket svarer til 10 skibsladninger fyldt med sten. 

Projektet skal vise, om stenrev kan blive et effektivt virkemiddel i forhold til kvælstof og udvikle spændende natur med planter og fisk. 

Miljø- og fødevareministeriet har sat projektet i gang, der udføres af Limfjordsrådet. Der er afsat ca. 20 mio. kroner til projektet som en del af Fødevare- og Landbrugspakken, der er indgået mellem V, LA, K og DF.

Projektet, der løber over fem år, etableres i Løgstør Bredning ved Livø, som er et Natura 2000-område. 

Tid: Mandag den 20. marts 2017

Sted:
Færgelejet i Rønbjerg Havn. 

Program:

Kl. 09.30: Livø Færgen afgår fra Rønbjerg Havn og sejler ud til stenrevet nordvest for Livø. Undervejs vil der være præsentation af projektet. 
Kl 10.15: Miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen kravler op i kranen, dumper sten i vandet og indvier stenrevet.
Kl. 11.30: Ankomst Rønbjerg 

Giv gerne tilbagemelding og få yderligere oplysninger hos pressesekretær Jens Fuglsang Edelholt, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9135 6996, e-mail:jefed@mfvm.dk 


MENU