Gå til hovedindholdet

Udtalelse fra miljø- og fødevareministeren om forurenede æg

Miljø- og fødevareministeriet følger sagen om de forurenede fipronilæg tæt. Miljø- og fødevareministeren beder om redegørelse hos Fødevarestyrelsen.

Publiceret 18. august 2017

Miljø- og Fødevareministeriet følger sagen om forurenede æg tæt. Fødevarestyrelsen opdaterer løbende deres hjemmeside: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aegge-sagen.aspx, som har seneste nyt om fipronilæg, og hvad status er for fund i Danmark.

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen udtaler i forbindelse med sagen:

”Det er utroligt vigtigt, at danske forbrugere kan være trygge ved fødevarerne. Der er ingen tvivl om, at der er tale om en alvorlig og meget omfattende sag. Sagen har nået et vidt omfang i Europa, men efterhånden også i Danmark. Og vi må nok forvente, at der kan dukke flere partier forurenede æg op hos danske virksomheder. Derfor har jeg nu bedt Fødevarestyrelsen om en redegørelse i sagen mhp. orientering af Folketinget, da det er vigtigt, at vi får det fulde overblik i en sag som denne,” siger Esben Lunde Larsen.

”Det er samtidig vigtigt at sige, at DTU Fødevareinstituttet over for Fødevarestyrelsen vurderer, at de forurenede æg ikke er sundhedsskadelige. Samtidig følger Fødevarestyrelsen sagen meget tæt i samarbejde med myndigheder i andre europæiske lande, og de skal mødes med andre eksperter senere på måneden på EU-niveau for at drøfte situationen.”

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltager i september i et EU-fødevareministermøde om æggesagen.

Pressekontakt: Ming Ou Lü minol@mfvm.dk, +45 2077 0459


MENU