Gå til hovedindholdet

Følg ministeriets julekalender fra den 1. december

Ministeriets Julekalender 2016 er til forbrugerne. Den handler om fakta, om øjenåbnere og letfordøjelig indsigt i danske fødevarer og deres produktionsforhold.

Den udkommer i en tid, hvor kampen om budskaberne er ganske heftig. En tid, hvor der er stor opmærksomhed på netop mad: Hvad bliver der mon serveret, og hvordan smager det? En tid, hvor vi går til julefrokoster, julehygger og har juleaften foran os. Det er dette momentum på maden i december, den digitale julekalender ønsker at benytte, selvom der er trængsel og larm. Julekalenderen blander sig i vrimlen med god viden om mad, og ambitionen er at tilbyde gedigen folkeoplysning, så vi kan træffe et oplyst og ansvarligt madvalg. 

Historierne er mange, 24 i alt - og de bliver formidlet gennem tegninger, animation og indsigter. De små film fortæller f.eks., at vi er kommet salmonellaen til livs og derfor kan bruge rå æg i vores æggesnaps og på tataren. Og at vi ligenu har den årstid, hvor der kan hentes torsk og judasører direkte fra naturens supermarked. Der er også historier om madens konsistens og brug af tilsætningsstoffer, pesticider og dyrevelfærd - og det er muligt, du ved det hele, men det er ikke sikkert, din nabo, din veninde eller din lillebror gør. 

De 24 animationer kan deles, likes og opleves på Facebook og Twitter og her på mfvm.dk, og inde bagved lågerne er der mere viden at komme efter for de nysgerrige. Der er også postkort med nogle af lågernes historier på cafeer og hos specialbutikkerne rundt om i landet i julekalendertiden. 

I tilknytning til julekalenderen er der en quiz med daglige præmier. Deltag, deltag, deltag! Hver dag kan du vinde en julepakke med en skøn kogebog, et trendy forklæde, en æske særlige julekalender-chokolader samt postkort og klistermærker. Hovedpræmien er en middag for 10 personer indkøbt, tilberedt og serveret af Kokkelandsholdet.

Fra 1. december finder du julekalenderen her:

Miljø- og Fødevareministeriets Quiz-regler

Fra 1. – 24. december udtrækker Miljø- og Fødevareministeriet hver dag en vinder af dagens quiz. Quizzen stiller et spørgsmål og giver 2 svarmuligheder. Der trækkes lod om en præmie blandt alle dem, der svare rigtigt.

Lodtrækningen foretages hver dag efter quizzen’s afslutning. Vinderens navn og adresse bliver annonceret på hjemmesiden. Vinderen af dagens quiz vil blive kontaktet pr. e-mail.

Generelle quizregler
1. Dit svar registreres kun én gang og indgår i lodtrækningen om dagens præmie.
2. Efter den 24. december trækkes lod om hovedpræmien blandt alle korrekte svar fra quizzen.
3. Vinderne vil blive kontaktet via e-mail. 
4. Vinderen skal senest to dage efter modtagelsen af e-mailen bekræfte modtagelsen og besvare den med oplysninger om navn og adresse til brug for fremsendelse af præmien med posten. Ved manglende bekræftelse trækkes en ny vinder.
5. Vinderen vil modtage sin præmie med post inden for 2-3 uger efter udtrækningen. 
6. Miljø- og Fødevareministeriet betaler gaveafgift i forbindelse med denne quiz. 

Præmier
Fra 1. – 24. december kan du vinde en julepakke med en skøn kogebog, et trendy forklæde, en æske med særlige julekalender-chokolader samt postkort og klistermærker.

Hovedpræmien er en middag for 10 personer tilberedt af Mads Søndergaard, der er en af de bærende kræfter på Kokkelandsholdet. Mads leverer en middag med snacks, forret, hovedret, dessert, og tilbereder middagen i vinderens køkken. Mads hjælper også med at servere retterne. Middagen skal holdes i et privat hjem, hvor vinderen selv sørger for drikkevarer, opdækning og opvask.

OBS: Datoen for middagen aftales på forhånd med Mads Søndergaard. Kontaktinformation formidles ifm. vinderudtrækningen. Kokkelandsholdet vil forsøge at efterkomme vinderens ønske mht. dato. Middagen holdes i 2017.

Værdi af præmier
24 stk. dagspræmier:  Kogebog, forklæde og chokolader á i alt ca. 300 kroner.

1 stk. hovedpræmie: Middag indkøbt, tilberedt og serveret af Kokkelandsholdet á ca. 10.000 kroner.

Deltag i dagens konkurrence

Ønsker du hele quizzen med spørgsmål og svar tilsendt efter den 24. december?

MENU