Gå til hovedindholdet

Jakob Ellemann-Jensen fejrer succesfuld hundesmileyordning

Efter mindre end et år med hundesmileyordningen har Fødevarestyrelsen foretaget 183 kontroller af hundekenneller, -pensioner og -internater. Miljø- og fødevareministeren var i dag på hundesmiley-kontrol med Fødevarestyrelsen.

Publiceret 3. december 2018

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og MF Karina Due (DF) var tidligere i dag med Fødevarestyrelsen på kontrol i en hundepension i Them ved Silkeborg for at se, hvordan hundesmiley-kontrollen foregår.

Siden marts, hvor smileyordningen blev indført, har Fødevarestyrelsen foretaget  183 kontroller af de nuværende hundepensioner, -kenneler og -internater med et vist antal hunde.  Knap 10 måneder senere er næsten samtlige 217 virksomheder besøgt – 175 har i dag en glad smiley. Otte har en mellemfornøjet smiley.

”Vi har villet sætte fokus på dyrevelfærd hos de professionelle virksomheder med denne smileyordning. Både ved at kontrollere virksomhederne og ved med en smileyordning, som man kender det fra restauranterne og at give forbrugerne mulighed for at se, hvordan myndighederne rent faktisk vurderede dyrevelfærden på dagen for kontrollen”, siger Jakob Ellemann-Jensen, der glæder sig over, at Fødevarestyrelsen endnu ikke har måttet give sure smileys.

Ved besøget deltog også Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due, som deler ministerens interesse for at hunde i Danmark behandles godt. 

- Det er utroligt vigtigt, at vi sørger for at holde styr på forholdene for hunde over hele landet, og smileyordningen er rigtig fin til at give forbrugerne et overblik over dette, siger Karina Due, dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti.
 
På dagens besøg fik hundepensionen ingen anmærkninger, og blev derfor tildelt den glade smiley.


Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Ming Ou Lü, tlf. 20 77 04 59, minol@mfvm.dk 
 


MENU